Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp’er te gaan werken. Zij zijn dan niet in loondienst voor een baas, maar starten hun eigen bedrijf vanuit huis. Omdat er niet altijd startkapitaal nodig is als zzp’er is het erg toegankelijk. Wanneer je aan de slag wilt gaan als zzp’er moet je je erg goed voorbereiden. Heb je eenmaal een gedetailleerd plan opgesteld, dan kun je het ondernemingsplan bij de KvK voorleggen en deze laten vastleggen. Geïnteresseerd in het werk als zzp’er maar weet je nog niet goed welke richting je op wilt? Dan lees je hier meer over drie beroepsgebieden waarin je zelfstandig aan de slag kunt.

In de zorg

In de zorg werken relatief veel zelfstandigen en dit aantal blijft verder toenemen. Daarentegen heeft de overheid strenge maatregelen opgesteld om schijnzelfstandigheid in de zorg tegen te gaan. We hebben immers allemaal behoefte aan kwalitatief goede zorg. Je kunt je bij de KvK inschrijven als bijvoorbeeld verpleegkundige, verzorgende of kraamverzorger. Wil je bijvoorbeeld als arts, apotheker of fysiotherapeut werken, dan dien je je verplicht te registreren in het BIG-register. Dit register, Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, maakt duidelijk wat je als zorgverlener mag en kan. Iedere vijf jaar moet je je opnieuw laten registreren, waarbij je een zogenoemd BIG-nummer ontvangt. Als zzp’er in de zorg is het ook belangrijk om patiëntendossiers bij te houden.

In het onderwijs

Als zzp’er kun je ook aan de slag in het onderwijs. Zeker de laatste jaren is er een groot tekort aan leraren en tijdens de pandemie is er veel uitval geweest onder het onderwijspersoneel. Hierdoor hebben veel leerlingen een achterstand opgelopen, iets waar zij in mogelijk de komende jaren nog flink last van kunnen hebben. Daarom is het in deze tijd erg interessant om te gaan werken in het onderwijs. Ook kun je als zelfstandige in het onderwijs werken met jonge kinderen die hun hele leven nog voor zich hebben. Denk bijvoorbeeld aan pedagogisch medewerker bij Kinderopvang Piccolini. Je kunt online eens zoeken op “kinderdopvang den haag” voor het aanbod bij jou in de buurt.

In de zakelijke dienstverlening

Tot slot zijn er veel zzp’ers werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening. Dit is een erg brede markt, waar je bijvoorbeeld kunt starten binnen accountancy, rechtskundige dienstverlening, reclame, fotografie, beveiliging, en nog meer. De branche van zakelijke dienstverlening kent de meeste zzp’ers en dat aantal groeit nog steeds door. Het is dan ook zeker aan te raden om je in een bepaald vakgebied te specialiseren. Als zzp’er in de zakelijke dienstverlening dien je ervoor te zorgen dat je al je zaken goed op orde hebt en weet hoe je jouw werkzaamheden op rolletjes kunt laten lopen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie