Een silent disco is een unieke manier om een feestje te geven. Bij een silent disco krijgen de gasten draadloze koptelefoons waarmee ze naar muziek kunnen luisteren en dansen, zonder de buren lastig te vallen. Interessant, maar hoe organiseer je zo’n feest? In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Kies de juiste locatie

Kies een locatie die geschikt is voor een silent disco. Dit kan bijvoorbeeld een lege zaal of een tuin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om te dansen en dat er stopcontacten aanwezig zijn om de apparatuur op te laden. Zelfs op een silent disco wordt uiteraard wel wat geluid gemaakt dus houdt hier rekening mee bij het uitkiezen van je locatie.  Je kan een silent disco huren Rotterdam organiseren, als je je dicht bij de randstad bevindt. En anders kan je ook kijken naar een andere plek zoals een silent disco huren Eindhoven.

Huur de apparatuur

Huur draadloze koptelefoons en een zender. De zender kan worden aangesloten op een geluidsinstallatie of laptop. Huur voldoende koptelefoons voor al je gasten. Zorg er ook voor dat de koptelefoons goed werken voordat het feest begint. Doe een korte check van tevoren en kijk ook of de afspeellijsten naar behoren werken.

Maak afspeellijsten

Maak verschillende afspeellijsten voor de verschillende smaken van je gasten. Je kunt bijvoorbeeld verschillende genres spelen, zodat iedereen kan genieten van de muziek die ze leuk vinden. Door middel van lichtgevende bandjes kunnen gasten aan andere feestgangers laten weten naar welke speellijst ze luisteren zonder dat ze de koptelefoon af hoeven te zetten.

Zorg voor drankjes en hapjes

Zorg voor voldoende drankjes en hapjes voor je gasten. Je kunt bijvoorbeeld een cocktailbar opzetten of hapjes serveren die passen bij het thema van het feest. Dit is niet anders voor een silent disco als voor een gewoon feest. Iedereen wilt af en toe een hapje of wilt de dorst kunnen lessen. Zorg voor een bar waar men even de koptelefoon af kan zetten om op normaal volume iets te bestellen en een praatje met elkaar te maken.

Stel regels op

Stel regels op voor het gebruik van de koptelefoons. Bijvoorbeeld dat de gasten de koptelefoons na afloop moeten inleveren en dat ze verantwoordelijk zijn voor eventuele schade. Geef bij binnenkomst een korte instructie om juist gebruik te motiveren.

Geniet!

Geniet zelf ook van het feestje! Dans en zing mee met de muziek en maak plezier met je gasten. Uiteindelijk heb je hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en op een feestje moet genoten worden!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie