Epoxy is een product wat voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Om deze reden begint het steeds bekender te worden en wordt het door meer en meer mensen gebruikt. Maar wat is het precies? En waarom is het een goed idee om het te gebruiken voor de vloer? Dat staat allemaal in deze blog beschreven.

Wat is epoxy?

Om te beginnen is het handig om te weten wat ‘epoxy’ precies inhoudt. Epoxy bestaat uit vloeibare epoxyhars en verharder. Epoxy ontstaat door het mengen van de epoxyhars en de verharder in de juiste verhoudingen. Dit zorgt ervoor dat het vloeistof verhardt en gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten epoxy. Het is belangrijk om te letten op de juiste verhoudingen van de verschillende soorten epoxy. Wanneer de twee componenten niet in de goede verhoudingen gemengd worden, zal het epoxy niet of minder goed werken.

Epoxy kan gebruikt worden om items te lijmen, voor jachtbouw en -reparatie, om hout en kunst een coat te geven, modelbouw, doe-het-zelf-klussen en voor nog meer doeleinden. Wanneer iemand gebruik maakt van epoxy, is het voorbehandelen van de ondergrond meestal niet nodig. Wanneer een ondergrond zuigend is, kan er wel een primer worden aangebracht. Een zuigende ondergrond is bijvoorbeeld kops of zacht hout, steen of cement. Wanneer iemand ervoor zorgt dat de ondergrond goed is om epoxy op te gebruiken, zal het luchtbellen tijdens uitharding voorkomen en ziet de epoxy er simpelweg netter uit.

Epoxy vloer

Maar waarom wil iemand een epoxy vloer? Zoals eerder gezegd, zijn er verschillende soorten epoxy. Dit zijn bijvoorbeeld de epoxy vloercoating en de epoxy gietvloer. Het verschil hiertussen zit in de laagdikte waarin het wordt aangebracht. Wanneer de ondergrond volledig egaal is, is het aan te bevelen om epoxy vloercoating te gebruiken. Vloercoating wordt het meest gebruikt in garages, fabriekshallen, bijkeukens, woonkamers en winkelvloeren. Vaak is het uitgehard binnen een week. Na ongeveer twaalf uur kan er al op de grond gelopen worden. Omdat epoxy glad is, is het makkelijk schoon te houden en te onderhouden.

De epoxy gietvloer is aan te bevelen voor woonruimtes, garages, winkels en fabrieken. Dit geeft een slijtvaste, dampdichte, strakke vloer. Over het algemeen is een epoxy gietvloer makkelijker aan te brengen dan andere gietvloeren. Vaak is er wel een primer nodig om de gietvloer er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Voor iedereen die houdt van een industriële look in het huis, een look wat steeds populairder wordt, kan epoxy kopen. Dit geeft een nette, strakke vloer, perfect voor alle huisstijlen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie