Heb jij een koopwoning, maar ben je van plan om weg te gaan? Wil jij bijvoorbeeld 6 maanden op pad gaan naar Amerika? Dan is het natuurlijk zonde om niemand in jouw huis te laten wonen. Eigen woning verhuren kan dan heel erg interessant zijn, omdat je op deze manier meer inkomen kunt krijgen. Dit inkomen kan heel erg handig zijn als je op vakantie bent in een ander land. Toch hebben veel mensen moeite met het verhuren van hun eigen woning en zijn ze ook vrij bang. Ze willen namelijk niet dat er dingen gebeuren in het huis, maar je hoeft hier helemaal niet bang voor te zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen die jij kunt doen, zodat er helemaal niets met jouw woning gebeurt. Heb jij tips nodig voor het verhuren van jouw eigen woning? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Maak je woning aantrekkelijk

Het vinden van huurders kan soms heel erg lastig zijn bij het verhuren van een woning. Het is belangrijk om te kijken naar jouw woning en dat deze er netjes uitziet. Je wilt de woning zo opknappen, dat er direct iemand kan intrekken. Hierbij is het belangrijk dat je foto’s maakt van de hele woning en deze moeten een hoge kwaliteit hebben. Op deze manier kunnen de toekomstige huurders de hele woning zien en is de kans op huurders een stuk groter. Wil jij snel huurders hebben? Dan kan huis verhuren expats ook een goede optie zijn en hiervoor zijn speciale platforms. Deze platforms kunnen jou linken aan expats, waardoor jij een stuk sneller jouw woning kunt verhuren.

Contract & borg

Wil jij zeker weten dat er niets gebeurt met jouw woning als je weg bent? Natuurlijk wil jij dat en dit betekent dat je een contact moet opstellen. Een goed juridisch contract zorgt ervoor dat jij met een gerust hart op vakantie kunt gaan. In dit contract kun je precies beschrijven wat de regels zijn en waar de huurders zich aan moeten houden. Hierbij is het ook belangrijk om te vragen voor een borg, zodat je deze kunt houden mocht er wat verkeerd gaan. Zo kunnen er onvoorziene kosten voorbij komen en kunnen deze met de borg betaald worden. Het is altijd verstandig om borg te vragen, zo weet je zeker dat de huurders netjes met je woning omgaan.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie