Dat je partner en jij langzaam uit elkaar groeien, kan verschillende oorzaken hebben. Wél is en blijft het heel vervelend, zeker wanneer jullie allebei nog hoop hebben en de relatie graag weer willen versterken. Je relatie uit de sleur halen, kan lastig zijn. Om je te helpen, worden in deze blogpost veel voorkomende oorzaken besproken waarom mensen uit elkaar groeien en lees je hoe je je relatie kunt verbeteren!

Geef elkaar de ruimte en communiceer over behoeftes

Geven jullie elkaar wel genoeg ruimte? Ik hoor je denken: maar we groeien toch juist uit elkaar? Dat klopt, maar uit elkaar groeien kan ook gebeuren omdat je elkaar juist niet genoeg ruimte geeft. In langere relaties creëer je een leven samen, mensen wonen vaak samen en zien elkaar vrijwel elke dag. Tóch is het heel belangrijk dat je beiden nog een eigen leven hebt naast je relatie. Dit houdt je relatie juist gezond!

Ga apart van elkaar eens afspreken met vrienden en focus je bijvoorbeeld op een eigen hobby of bezigheid. Je zult zien dat dit juist goed voor jullie beiden is, en dat jullie de tijd samen meer waarderen. Wanneer de behoefte aan meer vrijheid vooral komt vanuit één persoon, is dit een lastigere situatie. In dit geval is het vooral belangrijk goed te blijven communiceren over jullie behoeftes en proberen rekening te houden met de behoeftes van jullie beiden. Probeer samen een goede middenweg te vinden en respecteer elkaars behoeftes.

Gooi weer wat spontaniteit in de relatie

Een andere veel voorkomende reden dat mensen uit elkaar groeien, is dat er spontaniteit mist in de relatie. Veel relaties beginnen spannend, vol spontaniteit en met veel lieve gebaren. In de loop der tijd beginnen mensen minder moeite in de relatie te steken en komt de relatie in een sleur terecht. Voorheen spontane acties worden voorspelbaar of worden nog maar minimaal uitgevoerd. Wanneer dit het geval is, zullen jullie wat meer moeite moeten doen om de ander te verrassen en te laten zien dat je om de ander geeft.

Saai seksleven?

Bij langere relaties zie je vaak ook dat het seksleven in een sleur komt te zitten. Het is een grote tip om hier ook meer spontaniteit in te brengen. Bespreek wat je fijn vindt en wat je fantasieën zijn. Misschien kunnen jullie samen wat meer experimenteren. Je kunt eventueel Kamagra bestellen om jullie een handje op weg te helpen. Dit middel staat garant voor urenlang plezier in de slaapkamer. Ook zijn er nog vele andere leuke middelen aan te schaffen. Neem zelf eens een kijkje op kamagrajellyshop.com en geef ook je seksleven een boost! 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie