Geeft jouw lichaam ook aan dat de druk van het alledaagse leven je iets te veel wordt? Dan ben je niet de enige die dit ervaart. Werkende Nederlanders hebben de laatste tijd veel over zich heen gekregen. Steeds meer bedrijven kampen met de stress rondom een tekort aan personeel. Wanneer werknemers in groten getale eindes maken aan hun dienstverband, dan vallen er meer taken op de schouders van medewerkers die nog bij hun werknemer willen blijven. Het lukt deze werknemers moeilijker om helemaal tot rust te komen. Dit kan uiteindelijk resulteren in mentale en fysieke problemen. We zetten in deze tekst uiteen hoe jij kunt waken voor je mentale en fysieke gezondheid in tijden als deze. 

Verminder je schermtijd als je tot rust wilt komen

Het wordt misschien heel erg vaak gezegd, en misschien komt het ook wel een beetje je neus uit, maar het verminderen van je schermtijd zal een positief effect hebben op je ontspanning. Wanneer wij tijd spenderen op sociale media, dan worden wij door de omgeving van het platform gemotiveerd om er zo veel mogelijk tijd door te brengen. Je raakt al snel verslaafd aan het gebruik ervan. Wil jij écht dat je hersenen tot rust komen, dan zul je je telefoon moeten wegleggen. Op dat moment zullen je hersenen niet meer met miljoenen impulsen worden geprikkeld en heb je tijd om af te schakelen. 

Een wandeling om even in een andere omgeving te zijn

Je zult je er misschien even toe moeten zetten, maar het maken van een wandeling is goed voor je geest én je lichaam. Door bijvoorbeeld in je pauze even te gaan wandelen, haal je jezelf even bij de werkvloer vandaan en kun je echt even opladen. Op die manier ga je na je pauze ook een stukje harder aan het werk. Een wandeling in je pauze is ook zeker een goede optie, wanneer je er niet van houdt om in het donker te wandelen na je werktijd. 

Investeren in een eigen spa

Ben jij bereid om een investering te doen in jouw mentale gezondheid? Dan zou het een goed idee kunnen zijn om een bubbelbad te plaatsen of om op zoek te gaan naar goede spa's. Het is empirisch bewezen dat mensen die vaker tijd doorbrengen in een spa of bubbelbad, meer ontspannen zijn. Beschik je over de mogelijkheid om vanuit huis te werken? Dan zou je je pauze ook in jouw bubbelbad kunnen doorbrengen! Niks is te gek wanneer het over het bewaken van je mentale gezondheid gaat.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie