“Op de koffie gaan”: je komt het overal tegen in Vlaanderen. Of het nu bij oma en opa is, of op een hip terras in de stad, iedereen houdt van een babbeltje met een warme koffie in de hand. Heb je nog geen koffiecultuur bij jou thuis of wil je deze winter je familie en vrienden eens speciaal uitnodigen voor een koffiebabbel? Met volgende drie tips komt binnenkort iedereen bij jou thuis “op de koffie”.

Voorzie huisgemaakte knabbeltjes

Naast een heerlijke koffie staat altijd een gebakje, of het nu een Nespresso espresso’tje is, of een kop gemalen illy koffie. Je kan je gebakjes bij de bakker halen, of ook gewoon zelf aan het bakken gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van vanillewafels? Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer, en een goed receptje. Je kan je boterwafels in Tupperware dozen bewaren, en ook je deeg kan je perfect invriezen voor als er plots mensen langs komen. Andere makkelijke gebakjes zijn muffins, madeleintjes of bananenbrood.

Alle smaken en kleuren

Eindeloze keuze is nooit goed, maar een pallet aan smaken en kleuren is natuurlijk fantastisch. Merken zoals Dolce Gusto voorzien heel wat smaakjes: denk aan cappuccino's, maar ook chococino of almond macchiato. Dat is ook het voordeel aan koffiecups of pads, iedereen kan gewoon zijn eigen smaak kiezen en jij hoeft maar op de knop te drukken. Je kan ook koffiebonen uitproberen die wat specialer zijn: denk aan specialty coffee waar enkel de beste bonen worden gebruikt en ze worden minder hard gebrand. Een breed pallet aan smaken die je volop kan ontdekken. Maar ook met andere zetmethodes kan je je bezoek verrassen, zoals de AeroPress of Moka pot.

Ooit al van high-tea gehoord?

High-tea is niet enkel voor de Queen van Engeland, ook wij kunnen er met onze versie iets gezellig van maken. Voor de theeliefhebbers is het eens iets anders en eigenlijk kan je high-tea ook met koffie doen (maar niet tegen de Engelsen zeggen he ;-)) Ook hoeft high-tea niet té uitgebreid te zijn: first en foremost ga je op zoek naar authentieke Engelse thee en haal je prachtige kopjes en theepotten in huis. Een grote serveerschaal met zelfgemaakte scones is the cherry on top. Zet wat lekkere frambozenconfituur op tafel, maak een lekkere rolcake, een strudel of kaneelbroodjes en je high-tea kan niet meer stuk.

Smakelijk!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie