Wie ouder wordt kan steeds lastiger de trap op en af komen. Dit is heel normaal en gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om gelijkvloers te gaan wonen. Een andere oplossing is om gewoonte blijven wonen waar je al woont en daar dan een traplift laten installeren. Hierdoor hoef je niet te verhuizen, iets dat je misschien ook helemaal niet wil als je thuis verder nog gewoon prettig woont. 

Om je een beetje op weg te helpen bij het selecteren van een nieuwe traplift delen we hieronder een aantal tips. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een traplift tweedehands.

Een aantal tips op een rij

Ten eerste dien je op zoek te gaan naar een model dat past bij jouw situatie. Ik zou je altijd aanraden om eerst te gaan kijken naar een tweedehands model. Dat scheelt namelijk enorm in de prijs en vaak werken deze trapliften even goed als dat je een nieuwer model zou aanschaffen. Trapliften worden namelijk vaak hergebruikt en ik snap wel waarom dit is. 

Ga vervolgens aan de slag met het opmeten van de trap waar je de lift geplaatst wil hebben. Ieder huis is net weer even anders en hierdoor kan het zijn dat het ene model wel paste bij de vorige eigenaar, maar niet zomaar bij jou op de trap kan worden geplaatst. Er zijn tegenwoordig al trapliften mogelijk voor traptredes met een minimale breedte van 60 centimeter. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat er een model is dat niet past bij jouw woning. Daarnaast ondervinden anderen geen hinder omdat de lift zelf ook erg smal is. Een traplift smalle trap behoort dus ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de oorspronkelijke leuning gewoon blijven zitten en draait de stoel automatisch mee met de op maat gemaakte rails. 

Oriënteer je online 

Bekijk online naar tweedehans modellen. Kies een model dat past bij jouw wensen en verwachtingen. Schakel hulp in van een professioneel bedrijf dat de tweedehands traplift gewoon bij jou thuis komt plaatsen. Bekijk de reviews en ervaringen van andere mensen op de website. Zo weet je zeker dat je de hulp inschakelt van een bedrijf dat je kan vertrouwen en waarvan je er zeker kunt zijn dat de geleverde kwaliteit op orde is! 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie