De mooiste 9 maanden van je leven staan je te wachten, want je bent in blijde verwachting. Akkoord, de ochtendmisselijkheid en bekkeninstabiliteit moet je er wellicht even bijnemen. Maar als dat kleintje eenmaal ter wereld komt, voel je je zo gelukkig. 9 maanden lijkt misschien lang, maar dat kindje zal er sneller zijn dan je denkt. Intussen moet je nog heel wat voorbereidingen treffen: de kinderkamer klaarmaken, de eerste kleertjes kopen, geboortekaartjes ontwerpen en de doopsuiker kiezen. In dit artikel geven we je enkele tips om de leukste doopsuiker te kiezen.

De geschiedenis van de boon

Doopsuiker uitdelen bij de geboorte van een kind, het is een eeuwenoude traditie. Wist je dat deze traditie teruggaat tot in de tijd van de Romeinen? Zij startten deze traditie door amandelnoten met een laagje honing errond uit te delen als symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Nu delen we uiteraard geen amandelnoten meer uit, maar wel suikerbonen. Dat zijn eigenlijk chocoladebonen omhuld met een laagje suiker.  In eerste instantie werd doopsuiker met amandelnoten vervangen door een chocoladeboon, omdat amandelen te duur waren. Maar geef nu toe: een suikerboon uit chocolade is toch veel lekkerder dan een amandelboon? Wist je dat er vroeger regels waren rond suikerbonen? De bonen moesten roze zijn als er een meisje geboren werd en blauw bij een jongen. Tegenwoordig trekken we ons niks meer aan van die regels en gaan we all the way met suikerbonen. Van knalgeel over purper tot zelfs zwart, er is geen kleur te gek voor die lekkere suikerbonen.

Kom origineel uit de hoek

Vind je roze of blauwe doopsuiker maar saai? Wil je dat de suikerbonen perféct passen bij het geboortekaartje? Dat kan! Tegenwoordig kan je online een ontwerp laten maken dat je zowel voor de kaartjes als voor het doopsuiker kan gebruiken. Door doopsuiker zelf te maken, kan je wat origineler uit de hoek komen. Een doosje of een zakje met wat suikerbonen is vrij basic, dus waarom zou je niet wat leuke alternatieven kiezen? Op zoek naar voorbeelden van originele doopsuiker? Een zeepje met de naam van het kindje in is leuk, net als een potje met zelfgemaakt confituur of bellenblaasjes voor de kleine kindjes. Ben je trots op deze originele doopsuiker? Terecht, dus zorg dan ook voor een mooie presentatie, bijvoorbeeld op een houten presentatierek. Nog een naamcirkel met droogbloemen erbij en het plaatje is compleet!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie