Ben je aan het verbouwen of herinrichten? Dan is dit het uitgelezen moment om prachtige eyecatchers in je interieur te verwerken. 

Sprekende kleuren

Meer en meer leunen we met z’n allen naar levendige en contrasterende kleuren. Anno 2022 is groen versus roze een opmars aan het maken. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar en worden op hun felst (dichtbij fluo) gedragen. Deze trend kan je doortrekken in je interieur. Als groen en roze te gewaagd voelen, kan je gaan voor bijvoorbeeld blauw en roze, of blauw en geel. Blauw is immers een tijdloze kleur. Dat maakt het een veilige optie om je muren en trappen in te schilderen of tegels in te leggen. Liefst donkerblauw dan wel. Roze is helemaal in, dus daarmee zul je zeker opvallen. Maar geel is dan weer de vrolijkste kleur die in elk huishouden past. Het is dus een kwestie van smaak. 

Een ingebouwde haard

Als je wat meer speelruimte hebt door verbouwingen is een inbouwcassette een geweldige optie. Ook dit is tijdloos en een geweldig compromis voor mensen wiens smaak modern is, en die toch houden van gezelligheid en warmte in huis. Het risico van een té modern huis is helaas dat het koud en kaal kan aanvoelen. 

Dat probleem kan je omzeilen door eyecatchers in huis te halen die warmte uitstralen. Denk dan aan donkere kleuren op de muren, genoeg natuurlijk zonlicht, planten in huis, meubels van boomgewas of riet en natuurlijk een vuurtje. Ideaal is dus bijvoorbeeld een houten inbouwhaard

Kunstwerken 

Wat nooit uit de mode gaat, is kunst verspreiden doorheen je huis. Je kan klein beginnen met leuke potjes, pannetjes, kaarsen en vazen. Je kan ook investeren in fotoboeken en die op je koffietafel leggen. Als dat voor jou te rommelig oogt, kan je een print bestellen van een van je favoriete foto’s, die inkaderen en aan de muur hangen. Nederland en België loopt vol kunstenaars die unieke stukken tot stand brengen. Kunst kan echter ook van jou komen. Zo kan je souvenirs van reisjes uit dozen halen en op kasten presenteren of je eigen foto’s ophangen. Als jij eerder minimalistisch bent ingesteld en alsnog je woonkamer een museumsfeer wilt geven, kan je daarvoor speciaal gemaakte meubels aanschaffen. Dit zijn meubels die niet zijn ontworpen omwille van hun functionaliteit, maar om een statement te maken of er simpelweg mooi uit te zien. Ben je echt gek van kunst? Dan kan je naar een antiekwinkel gaan of zaken die gespecialiseerd zijn in creatieve voorwerpen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie