Gordijnen kiezen, het is niet altijd even gemakkelijk. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende soorten, kleuren en maten. Bovendien hangt de keuze van raamdecoratie ook af van de ruimte waar je gordijnen wil hangen. In een slaapkamer moeten gordijnen vooral verduisteren, in een woonkamer hoeft dat misschien niet zo. Moet jij raamdecoratie kiezen, maar weet je niet goed waar te beginnen? In dit artikel geven we je enkele tips.

Functie van gordijnen

Voor je leuke kleurtjes en zachte stofjes kiest voor je gordijnen, moet je goed bedenken waarvoor je deze gordijnen zal gebruiken. Overgordijnen passen perfect in de woonkamer. Enerzijds zorgen ze voor privacy en houden ze nieuwsgierige blikken tegen, anderzijds hebben ze ook een isolerende functie en houden ze de koude buiten. Zeker als je kiest voor overgordijnen die goed gevoerd zijn, kan je de warmte beter binnenhouden. Kies je voor glasgordijnen, dan doe je dat vooral omdat je wil dat gordijnen bijdragen aan de sfeer en intimiteit van een ruimte. Glasgordijnen zorgen voor wat meer privacy, maar laten nog steeds voldoende licht door. Deze gordijnen zijn een goede keuze voor een raam dat uitkijkt op de straat of waarlangs er veel passage is. Rolgordijnen hebben dan weer een strakke uitstraling en zijn de perfecte gordijnen om een ruimte te verduisteren. Daarbovenop werken ze ook geluidsdempend.

Matchy met je interieur

Op zoek naar geschikte gordijnen? Zorg er dan voor dat de gordijnen goed passen bij je interieur. Hanteer je een bohemian style in de woonkamer, dan passen linnen gordijnen daar perfect bij. Omdat deze gordijnen een natuurlijke uitstraling hebben, zijn ze ook mooi in een Scandinavisch interieur. Jaloezieën waarbij je de lamellen kan kantelen om meer of minder zonlicht binnen te laten, staan dan weer mooi in een landelijk interieur. Afhankelijk van de kleur van je meubels kies je voor houten jaloezieën in wit of in zwart. De vraag die je jezelf moet stellen in je zoektocht naar gordijnen: wil je dat je gordijnen versmelten met de rest van je interieur of moet het een eyecatcher zijn? Vind je het fijn dat je gordijnen meteen in het oog springen, kies dan voor gordijnen in een opvallende kleur en/of stof. Velours is een chique stof die meteen erg warm aanvoelt. In combinatie met een felle kleur – die ook terugkomt in je decoratie en accessoires – zal niemand nog naast je gordijnen kunnen kijken. Welke raamdecoratie je ook kiest, het is sowieso een meerwaarde voor je interieur.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie